Tasarımı Kaydet  Kapat

Haberler / Şirket Haberleri

Burs Başvuruları başladı

Burs Başvuruları başladı

2022-2023 Öğretim Yılı Başvuruları başladı.

İstanbul Teknik Üniversiteliler Birliği Derneği İstanbul Şubesi, kurulduğu 1935 yılından beri Türkiye Cumhuriyet'inin kurucu ilkelerini benimsemiş, laiklik, demokrasi, özgürlük ve sosyal devlet ilkelerine bağlı, insan haklarına saygılı, özgür düşünceli, bilimsel bilgiye ve gelişime açık maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı İTÜ Lisans eğitimi alan öğrencilerine eğitime katkı bursu vermektedir.

2022-2023 Öğretim Yılı Başvuru Tarihi: 19 Eylül – 10 Ekim    (Web sitemiz üzerinden çevrimiçi başvuru, )

2022-2023 Öğretim Yılı Aylık Burs Tutarı: 700 TL  (Ekim – Temmuz olmak üzere 10 ay)

*Online burs başvuruları ön başvuru niteliğindedir, ön başvurular değerlendirilerek, bursiyer adayları yüz yüze ya da Video Konferans yöntemi ile görüşmeye çağrılacak ve bu görüşmeler sonucu hak kazanan adaylara telefon ile bildirimde bulunulacaktır.

Başvuru Koşulları
·       T.C. vatandaşı olmak,

·       Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak ve belgelemek. ( Ailenin gelir durumunu gösterir belgeler ile)

·       Ara sınıflar için genel not ortalaması en az 2.50 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak,

·       Burs almaya hak kazanan bursiyerler bulunduğu yerlerde İstanbul Teknik Üniversiteliler Birliği Derneği İstanbul Şubesi’nin tanıtımını üstlenmeyi, gönüllü elçisi olmayı, burs alırken İstanbul Teknik Üniversiteliler Birliği Derneği İstanbul Şubesi tarafından yürütülen projelerde yer almayı gönüllü bir yükümlülük olarak kabul eder.

·       Burs kazanan bursiyerler İTÜ’den mezun olup ve bir iş sahibi olduktan sonra, İstanbul Teknik Üniversiteliler Birliği Derneği İstanbul Şubesi aracılığıyla en az bir öğrenci bursuna katkıda sağlayacağını belirten taahhütte bulunur.